Illa Maurici





1.- PORT LOUIS 

Capital i ciutat més gran de l'illa. No cal passar-hi la nit. Punt d'interès: el mercat central (obert tots els dies de la setmana). Els locals públics tanquen a la nit, excepte la zona de Le Caudan Waterfront. Menjar: Lambic (casa colonial rehabilitada i cervesa de totes les marques)


2.- MESETA CENTRAL

Zona on viuen la majoria de gent del país. Punt d'interès: Maison Eureka, casa colonial situada al poble de Moka. Dormir i menjar: en aquesta mateixa casa.


3.- NORD DE L'ILLA

Té el millor i el pitjor del turisme de Maurici. L'epicentre és Grand Baie, el lloc on trobar de tot. És preferible dormir en els pobles de platja propers que són més petits: Trou aux Biches, Mont Choisy, Cap Malhereux i Pereybère.

3.1.- Tram de Balaclava a Pointe aux Piments

Tranquil i bonic, amb bones platges, hotels excel.lents i exclusius. Dormir: Le Recif Attitude, complex hoteler amb vistes al mar, situat a Pointe aux Piments.

3.2.- Troix aux Biches i Mont Choisy

Són localitats on practicar esports aquàtics, des de sortides en barca amb fons de vidre, parapent, esquí aquàtic i submarinisme. DormirBe Cosy Apart Hotel (Trois aux Biches) bonics apartaments amb piscina i Veranda Pointes aux Biches (centre de vacances). Menjar: Le Cabanne du Pecheur, quiosc a peu de mar per menjar gambes, peix en salsa criolla o curri de peix.

3.3.-  Grand Baie

Molt urbanitzat. Vicis i virtuts de les localitats de platja de tot el món. Té dos tipus d'hotels diferents: els grans complexos turístics i els estudis i apartaments econòmics. Dormir: Esprit Libre, és una pensió ubicada en la zona de Pointe aux Canonniers, una bona relació qualitat-preu. Menjar: en la mateixa pensió o bé hi han molts restaurants, per exemple Domaine, és el local ideal si busquem cuina casolana i del país.

3.4.- Pereybère

Aquesta localitat és la segona més urbanitzada de l'illa desprès de Grand Baie. Dormir: Bleu de Toi, bed amb breakfast molt bonic. Menjar: al mateix lloc.

3.5.- Cap Malhereux

És el vèrtex nord de l'illa, amb vistes de les illes enfront de la costa, en especial des del promontori de Coin de Mire. Encara que sembla un lloc força deixat, el cert és que és molt rellevant en la història de Maurici, aquí és on les tropes britàniques invasores van aconseguir derrotar als francesos en 1810. Més enllà del cap hi ha un petit poble de pescadors.

3.6.- Grand Gaube

Punt i final de les urbanitzacions del nord de l'illa. Poble de pescadors amb una bona platja. Vida tradicional de Maurici.

3.7.- Pamplemouses

Els jardins botànics de Pamplemouses, a camí entre Grand Baie i Port Louis, són una de les principals atraccions de l'illa i un dels millors jardins botànics del mon, després dels Kew Gardens de Londres (horari 8,30-17,30). Altres punts d'interès són el museu del sucre, l'Aventure du Sucre, en el que es repassa la història de l'illa, de l'esclavitud i del comerç de ron. Es recomana dedicar-li un par d'hores. També es pot visitar el Chateaux Labordanais, un dels edificis colonials més bonics de l'illa, recentment rehabilitat, que té restaurant.


4.- OEST DE L'ILLA

És una de les parts més interessants i variades de l'illa. El nucli turístic de Flic en Flac potser no agrada a tothom però és l'avantsala de les meravelles que venen més endavant: badies de sorra i telons muntanyosos de la regió de Black River (Rivière Noire), Tamarin i l'espectacular bellesa de Le Morne Brabant, un promontori impressionant que corona la punta meridional del litoral. No molt lluny i cap a l'interior, Maurici agafa alçada; en aquesta part de l'illa està el Black River Gorges National Park, replet de fauna, i la seductora Chamarel, una de les localitats més boniques de l'illa.

4.1.- Flic en Flac

Avui en dia la zona està cada vegada més urbanitzada. Tot i seguir les passes de Grand Baie encara li falten locals nocturns i restaurants per atraure a una clientela que només busqui festa. No obstant l'anterior, cal tenir en compte que la platja segueix sent una de les millors de Maurici. Un dels llocs de submarinisme molt valorats de Maurici està just al superar la llacuna de Flic en Flac, on les aigües poc profundes de repent cedeixen el pas a l'abisme. El lloc més popular és La Cathédrale, amb els seus arcs de pedra i caverna resguardada. A més de les tendes de submarinisme, tots el hotels de categoria de Wolmar tenen operadors propis que atenen a tothom. Dormir: el centre de Flic en Flac no és gens sofisticada amb carrers de blocs d'apartaments. Al sud, en Wolmar, hi han opcions de luxe. De tots els pobles turístics de l'illa, Flic en Flac, és el que té els lloguers més econòmics. Cap propietat dona directament a la platja perquè la carretera de la costa passa entre les urbanitzacions i el litoral. Menjar: Canne a Sucre, bar restaurant de la carretera, molt recomanable (trucar per reservar).

4.2.- Tamarin i Black River (Rivière Noire)

Territori comprès entre Flic en Flac i Le Morne, conegut com a Rivière Noire. És una de les últimes zones costeres en ser urbanitzada. Els complexos turístics estan molt dispersos i hi ha molt mar i muntanyes per a descobrir. Punts d'interès: Platja de Tamarin, de passat surfista, ara traslladat més al sud, a Le Morne. És un bon punt de partida per explorar el Black River Gorges National Park, més a l'interior, i la península de Le Morne, al sud. Activitats: Dolswin, observació de cetacis. Aposta per posades de tota la vida i acollidores chambres d'hotes, amagades entre carres estrets i arbrats. Dormir: Les Lataniers Bleu, chambre d'hote mauriciana. Menjar: Table d'hote nocturna de Les Lataniers, Frenchie café, uns dels llocs més atractius de l'illa, i la La Bonne Chute, bons plats i marc enjardinat.

4.5.- Chamarel

Coneguda pel seu ambient silenciós i bucòlic i el seu ron de talla mundial. És un poblet de muntanya i una alternativa a la costa i platges de Maurici. Té un bona oferta culinària i és la seu de les famoses Terres de 7 Couleurs i Rhumeria de Chamarel (destileria en actiu) amb la cascada de Chamarel, així com l'entrada occidental al Black River Gorges National Park. També hi trobem Grand Bassin, lloc de peregrinació de la població hinduista. Dormir: Le Coteau Fleurie, bonica chambre d'hote, pintoresca opció criolla d'arrels tradicionals. Menjar: Chamarel té fama per les tables d'hotes (la majoria només obre als migdies), un bon restaurant és L'Alchimiste de la Rhumerie.

4.6.- Black River Gorges National Park

És el lloc més espectacular de l'illa, extensió indòmita de muntanyes ondulants i bosc frondós, darrer reducte del bosc de Maurici. Centre de visitants del parc: obert de dilluns a divendres, de 7,00 a 17,00, i de 9,00 a 17,00 els dissabtes i diumenges, està situat en l'entrada occidental del parc, a 7,5 km al sud-est del Trois Bras Junction de Black River. És millor visitar-lo amb cotxe fins a les capçaleres dels camins. Hi han diversos senders per explorar-lo a peu però també hi ha una ruta per anar-hi en cotxe (mirador de las Gargantas de la Petite Rivière Noire, cascadas d'Alexandra, mirador del monte Cogotte, llac del cràter Bassin Blanc i Grand Bassin (lloc de peregrinació hinduista). Important: cal evitar els caps de setmana. Cascadas de Tamarin: situades en les immediacions del parc, 8 kms al sud-est de Curepipe, en el centre de l'illa, es tracta d'un total de 7 cascades. Cal anar-hi amb guia.

4.7.- La Gaulette

Al sud del Black River, les muntanyes estan a tocar de la costa. La Gaulette és una petita localitat de pescadors i surfistes. Dormir: Cal tenir en compte que és un lloc amb bona relació qualitat-preu. Maison Papaye, chambre d'hote situada en un carrer amb cases senyorials. Menjar: Chez Meilee, senzill cafè de carretera on serveixen peix i llagosta fresca.

4.8.- Península de Le Morne

Patrimoni Mundial de la Unesco des de 2008. Hi trobem Le Morne Braban, promontori icònic de Maurici (556 m). Si pugem al cim, les vistes són espectaculars. El litoral que discorre des de la península fins a Baie du Cap és un dels més bonics del país i està sense urbanitzar. Als peus de Le Morne Brabant s'emplacen la majoria d'allotjaments propietat d'hotels de 5 estrelles. És un paradís pels windsurfistes i kitesurfistes. Un atractiu notable de la zona és Ile aux Bénetiers, que aflora per sobre de la llacuna i disposa d'una bonica platja. La majoria de pescadors fondejats a La Gaulette ofereixen curtes excursions a aquesta illa.


5.- SUD-EST

Espectacular tram de la costa custodiat per capricis de la geografia com Lion Mountain, té precioses badies de color blau turquesa com Blue Bay, extenses franges de sorra com Pointe d'Esny i alguns del millors llocs de Maurici per observar fauna: la Ile d'Aigrettes i el Vallée de Ferney. La localitat més important és Mahébourg.

5.1.- Mahébourg

Diminuta localitat. En el seu dia va ser un port concorregut però avui en dia té alguna cosa de lloc perdut amb una petita flota de pescadors i alguns edificis en estat d'abandonament. Punts d'interès: el mercat dels dilluns (8:00 a 17:00). Dormir: Coco Villa, molta llum natural i vistes al mar. Menjar: L'Ajoupa, disposa d'un acollidor jardí arbrat.

5.2- Pointe d'Esny i Blue Bay

Tenen algunes de les platges més boniques de l'illa i els racons preferits de molts viatgers. Punts d'interès

Ile aux Aigrettes, reserva natural que només permet visites guiades que surten des de Pointe Jérome, prop de l'hotel Le Preskil. Hi trobem les tortugues gegants d'Aldabra. És el darrer lloc del país on es pot veure com era Maurici tal i com la van veure els primers exploradors fa quasi cinc segles.

Bleu Bay Marine Park, reserva natural marina, és la millor zona de l'illa per bucejar. En aquest parc no s'ofereixen circuits oficials com Ile aux Aigrettes però és fàcil veure les protegides colònies de corall en una sortida per fer snorkel o en barco amb fons de vidre. Cal tenir en compte que les marees varien molt en aquesta zona de l'illa, per tant és millor anar amb operadors responsables. Jean Claude Farga organitza sortides en una piragua tradicional de 7 metres.

Dormir: Chez Henri, chambre d'hote molt acollidora; Bleu Beryl, a tocar de la platja; Pingouinvilla, apartaments, Shandrani, centre de vacances familiar i Le Jardin de Beau Vallon, mansió colonial amb conegut restaurant.

Menjar: Le Jardin de Beau Vallon, Charka steakhouse, immers en els jardins de Le Preskil (imprescindible) i Les Bouganville,  davant de la platja de Bleu Bay.

5.3.-. Vieux Grand Port

És el lloc on els primers habitants van desembarcar en l'illa l'any 1598. Punts d'interès: Vallée de Ferey, es tracta d'una reserva que protegeix un bosc de 400 anys d'antigüetat, hàbitat de "cernículo de Mauricio", una de les aus de rapinya més amenaçades del planeta. Lion Mountain: convida a fer una excursió de mig dia, complicada però amb vistes impressionants. Dormir i menjar: La Hacienda, situada en les vessants d'aquesta muntanya


6.- COSTA SUD 

La costa sud de Maurici coneguda com a Savanne té alguns dels paratges més bells i indòmits de l'illa: penya-segats, resguardades cales de sorra, cascades amagades i poblets tradicionals de pescadors. Durant molt temps es va considerar que la topografia era complicada, la qual cosa va mantenir a ratlla els constructors. En la regió no hi han localitats importants, excepte Rivière des Anguilles i Souillac, però es recomana pernoctar en altres llocs. Baie du Cap assenyala el límit oriental d'un dels litorals més impressionants de l'illa, que enfila cap a l'oest fins a la península de Morne. Es gaudirà més del recorregut de la costa que del destí en si. En aquesta costa la principal opció són els allotjaments de luxe.




6.1.- Bel Ombre

Malgrat estar a anys llum de l'ambient de vacances familiar de Flic en Flac o Grand Baie, Bel Ombre no ha tardat en convertir-se en una acollidora bombolla paisatgística del salvatge litoral sud. És un destí més aviat enfocat a gent adinerada, però la gent del lloc encara pot anar a les platges públiques. El major reclam és Domaine de Bel Ombre, una reserva natural ubicada en una antiga plantació de sucre. Actualment té dos hotels de cinc estrelles propietat de Veranda Resorts i un camp de golf. Té dotze restaurants, es recomana Le Chateaux.

6.2.- Interior de la costa sud

Hi trobem la finca St Aubin on ja no es produeix sucre però en el recinte hi ha una destil.leria de ron i un viver de flors i vainilla. La visita pot culminar amb un dinar en l'encantadora table d'hote de la mansió principal i també es pot dormir en Auberge St Aubin

La ruta del té permet als viatgers acostar-se al passat de les plantacions de l'illa mitjançant un recorregut per tres de les finques colonials que queden: Domaine des Aubineaux (casa parroquial criolla, avui museu, prop de Curepipe), Bois Chéri Tea Plantation, St Aubin i Eureka.


7.- EST 

Coneguda com la costa salvatge (Cote Sauvage), no té res a veure amb els locals nocturns i postes de souvenirs de Flic en Flac en l'oest ni de Grand Baie en el nord. Hi ha centres de vacances però no turisme de masses. I el millor és la plàcida costa ribetejada per algunes de les platges més boniques de l'illa. És una zona exclusiva que atrau a visitants que es traslladen amb helicòpter des de l'aeroport. El que més s'apropa a una localitat turística és Trou d'Eau Douce, que ha conservat l'aire monòton de poble de pescadors malgrat compartir el territori amb hotels senyorials. 


7.1.- Trou d'Eau Douce

Aquí el mar té un impressionant color blau i és el punt de partida per anar a la popular Iles aux Cerfs, una excursió d'un dia. Hi ha més opcions d'allotjament a Trou d'Eau Douce i voltants que en la resta de la costa est. Els de preu més alt queden una mica apartats del poble. A partir de Trou d'Eau Douce comença una interminable filera d'hotels de luxe que s'enfila per la costa fins al nord de l'illa. DormirTropical Hotel Attitude. Menjar: Com que és un poble de pescadors es recomana el peix i el marisc, per exemple Chez Tino

7.2.- Ile aux Cerfs

Imatge de l'illa tropical. Encara que avui en dia estigui infestada de turistes, només caminant un kilòmetre podem trobar racons sense un ànima i vistes idíliques del oceà. Tot l'interior de l'illa pertany al Ile auc Cerfs Golf Club. Molts dels vaixells amarrats a Trou d'Eau Douce estan disposats a fer el trajecte a l'illa en qualsevol moment.

7.3.- Belle Mare i Palmar

Al nord de Trois d'aux Douce i fins Pointe de Flacq, una franja de 10 metres de longitud acull alguns dels millors trams de platja de sorra blanca i d'oceà blau turquesa de Maurici. Belle Mare i Palmar podrien passar desapercebudes sinó fora perquè acullen varis complexos de luxe. Dormir Emeraude Beach Attitude.

7.4.- Poste de Flacq i Roches Noires

És una zona més accidentada que l'anterior i té un ambient criollo que quasi no han tocat els grups hotelers. Dormir i menjarLa Maison d'Été


INFORMACIÓ GENERAL

Guia restaurants de l'illa Maurici

Guia Chambre d'Hotes de l'illa Maurici

Turisme illa Maurici

Lonely Planet

Hotels Attitude

Booking illa Maurici

Mapa illa Maurici

Viajeros 4 Maurici i Reunió


OPCIONS D'ALLOTJAMENT (complementaris de les indicades en cada zona de l'illa)

Be Cosy Apart (Nord de l'illa: Troix aux Biches)

Coin de Mire Attitude (Nord illa: Cap Malhereux)

Veranda Tamarin Hotel (Oest de l'illa: Tamarin)

Sunrise Attitude Belle Mare (Est de l'illa: Belle Mare)

Tropical Attitude (Est de l'illa: Trou d'Eau Douce)






PROPOSTA D'ALLOTJAMENT

Nord oest: Trois aux Biches o Pointe aux Piments
Dies 1 i 2 de juny
Pràctica d'esports aquàtics
Be Cosy Apart Hotel: Apartaments amb piscina i molts serveis a Trois aux Biches) (64 euros/persona/nit)
Recif Attitude: Hotel davant la platja a Pointe aux Piments

Oest: Tamarin
Dies 3, 4, 5 i 6 de juny
Punt de partida per visitar la península de Morne i el Black River Gorges National Park
Les Lataniers Blue: Chambre d'hote a Tamarin
Veranda Tamarin Hotel Resort a Tamarin (100 euros/persona/nit)

Est: Trois d'eau douce
7 de juny
Punt de partida per visitar l'Ile aux Cerfs
Tropical Attitude Hotel: Hotel a Trois d'eau douce (122 euros/persona/nit)

Total preu allotjament per persona i 7 nits - 325 euros


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Snorkeling a l'lla Maurici

Trekking GR2 (Illa Reunió)